Solliciteer

Description

Ben jij een sterke persoonlijkheid met goede analytische vaardigheden? Weet je hoe je data om kan zetten tot bruikbare informatie? Beschik je daarnaast ook over een gezonde dosis overtuigingskracht? Denk je graag mee in het optimaliseren van processen? En heb je ervaring met het managen van projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de functie van tendermanager ga je tenders voorbereiden, coördineren en uiteindelijk winnen. Je start met het maken van een plan van aanpak en het analyseren van de beschikbare data. Uiteindelijk zorg je ervoor - in samenwerking met je collega's - dat alles tijdig ingeleverd wordt. Je komt terecht in een internationale organisatie waar je de kans krijgt om mooie tenderprojecten te coördineren. In een omgeving waarin eigen initiatief zeer gewaardeerd wordt en je ontwikkeling centraal staat. 

Als Tendermanager heb je de volgende taken:

 • Het leiden, monitoren en bewaken van de tenderprojecten.
 • Het voorbereiden van het tender project, doorlezen van de beschikbare informatie en het maken van een plan van aanpak.
 • Het opstellen/ontwikkelen van klantgerichte voorstellen.
 • Het vergaren van alle benodigde informatie bij collega’s van de andere afdelingen.
 • Het organiseren van kick-off calls waarbij het tender project wordt gestart en de taken onderling worden verdeeld.
 • Het aanleveren van informatie of geanalyseerde data aan de projectmanagers van de tenders zodat zij deze kunnen gebruiken.
 • Het onderhouden van contact met alle deelnemende afdelingen zodat het project gemonitord wordt en eventuele problemen opgelost kunnen worden voor de deadline.
 • Het onderhouden van een database met prijzen, tender data en alle gerelateerde bestanden.
 • Het aansturen van de projectmanagers op het maken van een analyse van de tender, zowel gewonnen als verloren tenders. Het delen van de geanalyseerde data met alle projectmedewerkers.
 • Het up-to-date houden van alle tender- en bidlogs.

Requirements

Met jouw goede communicatieve vaardigheden weet je collega’s te overtuigen om jou te helpen met het verkrijgen van alle benodigde projectinformatie. In Excel analyseer je alle beschikbare data en stel je een plan van aanpak op voor het tenderproject. Hierna organiseer je een kick-off call met je collega's waarin je ze informeert en enthousiasmeert over het project. Samen werken jullie keihard om de tender voor de deadline in te kunnen leveren bij de klant. 

Daarnaast herken je jezelf in de onderstaande punten:

 • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid, bent stressbestendig, durft ideeën te initiëren.
 • Je beschikt over goede communicatieve, commerciële en sociale vaardigheden. Binnen de functie dient er veel gecommuniceerd te worden met andere afdelingen.
 • Je bent analytisch sterk en legt makkelijk verbanden binnen de beschikbare data. Er wordt projectmatig gewerkt en hier moet je ervaring mee hebben.
 • Je bent resultaatgericht, zeer secuur in je werk en denkt graag mee in het optimaliseren van processen
 • Je hebt ervaring binnen een grote organisatie, is een pré.
 • Je hebt uitstekende Excel vaardigheden, een assessment is onderdeel van de procedure.
 • Je bent fulltime beschikbaar. 
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend.

Na een jaar heb je een plek verworven binnen het team en kunnen je salescollega's voor de volle 100% op je expertise vertrouwen. Je komt met initiatieven en draagt bij aan het optimaliseren van de processen.

Compensation benefits

Het betreft een fulltime functie waarbij je direct op contract gaat bij de opdrachtgever. Panalpina heeft prima secundaire voorwaarden, waaronder 29 vakantiedagen, een pensioenregeling waarbij een groot deel door de opdrachtgever betaald wordt en een reiskostenvergoeding. Daarnaast zijn er binnen de organisatie zijn voldoende groeimogelijkheden zodat je de komende jaren nog flink wat stappen kan zetten. Eigen initiatief wordt hierin gewaardeerd. Je salaris wordt afhankelijk van je achtergrond, ervaring en opleiding ingedeeld tussen de 3250 en 3750 euro per maand. Uiteraard ontvang je 8% vakantiegeld en ook krijg je een telefoon en laptop van de zaak. 

Company description

Onze opdrachtgever, Panalpina, is een wereldleider op het gebied van end-to-end supply chain oplossingen over de zee, in de lucht en over de weg. Ze bieden custom-made oplossingen aan, volledig afgestemd op de behoefte van de klant. Het is een internationale organisatie actief op 6 continenten in 75 landen met wereldwijd wel 500 locaties. Het bedrijf biedt hun werknemers de mogelijkheid om zich binnen de organisatie te ontwikkelen en verder te groeien. 

In jouw rol als Tendermanager kom je terecht op de commerciële afdeling bestaande uit de binnen- en buitendienst. Het team kenmerkt zich als hecht collectief waarbij iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar ideeën te initiëren. Je werkt als enige Tendermanager op deze locatie, maar hebt wel de mogelijkheid om te sparren met jouw leidinggevende. Panalpina is zowel met het OV als met eigen vervoer goed bereikbaar.
 

Contact information

Herken jij jezelf in dit profiel en heb je interesse in deze vacature? Reageer dan nu via de solliciteerbutton! Nog vragen? Neem dan contact op met Matthieu van As op 088-5000 742 of via matthieu@coulant.nl. 

Jobalert

Blijf op de hoogte van ons actuele vacatureaanbod.
Coulant is ICU-gecertificeerd.