Marieke van Kernebeek, office manager van Phoenix

“Coulant verdiept zich écht in onze organisatie en handelt snel en trefzeker. Bovendien vind ik het bijzonder prettig dat ik al jaren met dezelfde adviseur kan schakelen”

Phoenix is gespecialiseerd in opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Sinds 2012 werkt Phoenix samen met Coulant. Marieke van Kernebeek, office manager van Phoenix vertelt:

“Mijn kennismaking met Coulant was met recht wat je noemt een ‘onverwacht genoegen’. Ik liep op een ochtend langs het secretariaat en vroeg of er nog iets zoets te snoepen viel. Precies op dat moment belde Aernout van der Schaaf aan met een brede glimlach op zijn gezicht. In zijn handen had hij mijn favoriete taart! Gewonnen met een zomeractie.

Dit was de aanleiding voor ons kennismakingsgesprek. We hadden direct een ‘click’, maar er was op dat moment geen vacature en Phoenix kent weinig verloop. Sindsdien bracht Aernout ons regelmatig een bliksembezoek. Gewoon, om Phoenix te leren kennen, sfeer te proeven en samen te praten over wat er wederzijds speelt.

“Ik had mij geen betere flexkracht kunnen wensen. Inmiddels hebben wij haar een vast dienstverband aangeboden.”

Toen een van onze collega’s langdurig ziek werd, benaderde ik Coulant. Aernout kwam direct en wist precies waar het ons om ging. Samen zijn we uitgebreid gaan zitten om een profiel te schetsen van de perfecte kandidaat. Je moet van goeden huize komen om bij Phoenix te werken. De opleidingen zijn vaak intens en onze cursisten hebben allemaal hun eigen verhaal. Het is de kunst om voor iedereen een warme en veilige omgeving te creëren. Aandacht voor de ander, goed kunnen luisteren en je bewust zijn van je communicatie. Allemaal kwaliteiten die bij ons essentieel zijn. We zochten een professionele kracht met voldoende levenservaring. Iemand die van aanpakken weet en toch de nodige rust uitstraalt. Door de rake vragen van Aernout en samen continu op zoek te gaan naar de achterliggende waarden, kreeg ik een heel helder beeld van de ideale kandidaat voor Phoenix.

Tot mijn verrassing lag al na een paar dagen een aantal passende cv’s op mijn bureau. In mijn ogen waren er twee gelijkwaardige kandidaten, beiden prima geschikt. Een keuze maken was lastig, maar Aernout gaf mij goed gefundeerd advies. In de roos, dat is inmiddels wel bewezen. Ik had mij geen betere flexkracht kunnen wensen. De dame in kwestie heeft nu bij ons een vaste aanstelling. Ze werkt in een nieuwe functie samen met een collega aan de verdere professionalisering van onze eigen uitgeverij van boeken en lesmateriaal.

Werken met Coulant vind ik bijzonder prettig. Zeker omdat ik al jaren met dezelfde adviseur kan schakelen. Voor mij is Aernout de verpersoonlijking van Coulant.”

 

 

 

 

 

Mirelle Bijlhout, internal sales professional QPE

“Al binnen tweeënhalve week sleepte ik ondanks de taalbarrière een grote order uit Italië binnen. Dat geeft enorm veel energie.”

Mirelle Bijlhout werkte ruim 18 jaar bij V&D. Tot ook voor haar het doek viel. Ze besloot een compleet andere richting in de slaan en koos voor Coulant als springplank. Inmiddels heeft zij een internationale functie als internal sales professional en is zij spin in het web bij QPE, een producent van microchips voor huisdieren.

“Ik was floormanager van V&D in Utrecht. Met 450 collega’s en 30 medewerkers aan wie ik leiding gaf. Een hectische baan, waarin altijd honderd dingen tegelijk gebeurden. Zeker in de laatste maanden, waarin ik de zaken rondom het faillissement coördineerde. Die periode gaf mij de gelegenheid eens goed na te denken wat ik nou echt wil. Met mijn carrière, maar ook met mijn leven. Allereerst wilde ik meer tijd en aandacht kunnen besteden aan onze twee kinderen. Bovendien was het tijd eens verder te kijken dan de detailhandel.  Niet teveel vasthouden aan zogenaamde zekerheden. Want als zelfs een gigant als V&D kan omvallen …

“Het voelde niet als een selectiegesprek, veel meer een wederzijdse verkenning. Gelijkwaardig.”

Al snel zag ik een interessante vacature via Coulant. Een uitdagende baan en ook nog eens onder schooltijden, perfect. Ik stuurde woensdagavond een mailtje en tot mijn verrassing werd ik donderdagochtendvroeg al teruggebeld. Dat was het begin van mijn relatie met Coulant. Er volgde intensieve gesprekken, waarin we elkaar goed hebben leren kennen. Wat verwacht ik van een baan, wat wil ik anders, waar ben ik goed in, waar loop ik tegenaan? Al dat soort zaken hebben we diepgaand besproken. Het voelde niet als een selectie, veel meer als een wederzijdse verkenning. Gelijkwaardig.

Wat prettig is bij Coulant, is dat ik bij hen terecht kan met mijn verwachtingen, maar ook met mijn twijfels en onzekerheden. Ik heb als manager talloze selectiegesprekken gevoerd, maar zelf solliciteren is een heel ander verhaal. Ik begaf me op nieuw terrein en wilde zo goed mogelijk onderzoeken welke baan echt bij mij past. Daar heeft Coulant mij met raad en daad enorm goed in gesteund. Ze luisteren, stellen de juiste vragen, geven deskundig advies over mijzelf en de wensen van de werkgever. Hierdoor ging ik goed voorbereid en zelfverzekerd mijn sollicitatiegesprekken in.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een functie als interne sales medewerker bij een relatief jonge, groeiende organisatie. Niet meer in de winkel, maar nog steeds in de sales. Daar liggen immers mijn kwaliteiten.  Ik doe nu internationale marktverkenningen, ‘koude’ acquisitie, met name in het buitenland, maar ook het bijbehorende projectmanagement en de administratie. Voor mij grotendeels nieuw terrein, en dat bevalt prima. Al binnen tweeënhalve week sleepte ik ondanks de taalbarrière een grote order uit Italië binnen. Zo tastbaar presteren geeft me enorm veel energie.

“Werken via Coulant voelt als een warm bad. Grappig: ik heb altijd het
gevoel dat ik de enige ben die ze bemiddelen en zoiets zei mijn werkgever ook.”

Soms mis ik de rumoerigheid van de winkel. Maar deze functie heeft weer zijn eigen dynamiek. Bovendien ben ik nu heerlijk alle avonden rond etenstijd thuis en zijn alle weekends weer helemaal voor mijn gezin. Daar kan ik echt van genieten.

Ik werk hier nu vanaf mei 2016. Coulant houdt intensief vinger aan de pols. Bij mij én bij mijn werkgever. Ik voel me hier prima op mijn plaats en ook mijn werkgever is heel tevreden. Na zeven maanden wordt bekeken of mijn contract verlengd wordt. Daar heb ik alle vertrouwen in, maar je weet nooit hoe de markt zich ontwikkelt. In elk geval ben ik heel blij met mijn overstap. Ik ben veelzijdiger, leer elke dag bij en doe veel ervaring op. Dat verrijkt mijzelf en versterkt mijn positie op de arbeidsmarkt.

Werken via Coulant voelt als een warm bad. Deskundig en betrokken; ze weten waar ze het over hebben. Ik kan altijd bij hen terecht. Grappig: bij Aernout, mijn contactpersoon, heb ik altijd het gevoel dat ik de enige ben die hij bemiddelt. Iets dergelijks zei mijn werkgever overigens ook. Voor mij is hij een waardevolle sparringpartner. Hij kent mij en zijn opdrachtgever en ziet dingen altijd heel scherp. Daar heb ik veel aan.”

Coulant is ICU-gecertificeerd.